Τι είναι το ΚΔΑΠ

Το ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) είναι ένας χώρος όπου παιδιά από 5 έως 12 ετών μπορούν να φιλοξενούνται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, μετά πέρας του σχολικού ωραρίου αλλά και κατά τη διάρκεια των σχολικών αργιών όπου τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Τα ΚΔΑΠ συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” όπου οι μητέρες που δικαιούνται και παίρνουν το voucher μπορούν να παρακολουθούν τα παιδιά τους καθημερινό 4ωρο πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ

Το ωράριο λειτουργίας του ΚΔΑΠ μας είναι από τις 13:00 έως τις 21:00 και χωρίζεται σε 2 βάρδιες προκειμένου να εξυπηρετεί όσο καλύτερα γίνεται τους εργαζόμενους γονείς. Κατά την παραμονή τους στο ΚΔΑΠ τα παιδιά απασχολούνται με δημιουργικές δραστηριότητες οι οποίες αυξάνουν την κοινωνικότητά τους, παροτρύνουν την συμμετοχή σε νέες δράσεις, βοηθούν στην εξέλιξη των δεξιοτήτων τους αλλά και στη διερεύνηση νέων καθώς και στη διευρύνουν του πνευματικού τους ορίζοντα.

Διαδικασία εγγραφής

Για όλες τις μανούλες που θέλουν να απασχοληθούν τα παιδιά τους δημιουργικά μετά το σχολείο, είτε επειδή εργάζονται οι ίδιες είτε επειδή απλά θέλουν τα παιδάκια τους να κάνουν όμορφο και εκπαιδευτικό τον ελεύθερο χρόνο τους τότε η καλύτερη επιλογή είναι το ΚΔΑΠ.

Η φοίτηση στο ΚΔΑΠ μπορεί να είναι και Δωρεάν.

Για όσες μαμάδες έχουν ήδη συμμετάσχει στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” για την δωρεάν φοίτηση των παιδιών τους σε βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό τότε γνωρίζουν ήδη την διαδικασία. Aπλά μπαίνετε στο https://www.eetaa.gr/ της χρονιάς και διαβάζετε τη νέα διαδικασία.

Για όσες μαμάδες δεν έχουν ξανακάνει αυτή τη διαδικασία τότε η διαδικασία είναι η εξής:

  • Μπαίνεις στο site https://www.eetaa.gr/
  • Μετά επιλέγεις στην αριστερή μπάρα το “Παιδικοί Σταθμοί-ΚΔΑΠ” “Περίοδος .-20..” ανάλογα με τη σχολική χρονιά που θα έχουμε
  • Στη συνέχεια επιλέγεις την αίτηση ακολουθώντας τις οδηγίες που είναι συνήθως αναρτημένες ήδη στην ίδια σελίδα
  • Οι αιτήσεις ξεκινούν συνήθως μετά το μετά το Πάσχα, κοντά στο τέλος της σχολικής χρονιάς, γίνονται αποκλειστικά από τις μαμάδες εκτός αν υπάρχει αντίθετη δικαστική απόφαση ή χηρεία. Για να μπείτε στην αίτηση χρειάζεστε τους κωδικούς του taxis και η διαδικασία είναι ως επί το πλείστον να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας ακολουθώντας τις οδηγίες. Πλέον τα περισσότερα έγγραφα που χρειάζονται για την αίτηση τα αντλούν από τις υπηρεσίες online, για όσα δεν μπορούν αντληθούν τα ανεβάζεται από το αρχείο σας.

Για οποιοδήποτε περαιτέρω πληροφορία σχετικά με την δράση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΕΤΑΑ στα τηλέφωνα https://www.eetaa.gr/index.php?tag=eetaa_synopsis